Sajtóközlemény az első magyar Hussar Race versenysorozatról

Köszönjük a részvételt!
Gratulálunk a győzteseknek!
Gratulálunk mindazoknak, akik elindultak az Első Hussar Race versenyen!

Útjára indult a magyar huszár hagyományokat ápoló „Hussar race” versenysorozat

A Honvédelmi Sportszövetség, Nagymaros Város, valamint a Magyar Íjász Szövetség támogatásával 2018. november 11-én Nagymaros – Törökmezőn veszi kezdetét a HUSSAR RACE országos versenysorozat. A barátságos vetélkedés az 1848-49-as Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójának megemlékezéseként indul útjára, amely szorosan kapcsolódik a hazafias nevelés elválaszthatatlan részét képező egyetemes és nemzeti huszárkultúrához.

A festő környezetben megrendezett sportprogram, megtalálható volt a természeti akadályfutás, és térképes tájékozódási futás, az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 10 kiemelkedő eseményéhez, a huszárkultúrához kapcsolódó ügyességi feladatok; az íjászathoz és lövészethez kapcsolódó feladatok; harcművészetekhez, küzdősporthoz, vívás kapcsolódó feladatok, valamint elsősegélynyújtáshoz, életmentéshez kapcsolódó feladatok.

A verseny szervezőinek beszámolója szerint több mint ezer fiatal és családtagjaik vett rész az eseményen.

Az ünnepélyes megnyitó beszédet Dr. Sölch Gellért, az EMMI stratégiai ügyekért felelős helyettes-államtitkára tartotta.

Az első Hussar Race verseny alkalmával helyezik el Törökmezőn a Mária kápolna alapkövét is, amely Magyarország és Európa első interaktív – „smart kápolnájaként”, és Mária Út részeként épül meg.

A Hussar Race védnökei: Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke, Dr. Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, valamint Petrovics László Nagymaros Város polgármestere.

Nagy László

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Bezárás